ua en ru

У РФ суд не розглянув прохання ФСВП про реальний термін для Навального

Люблінський суд Москви повернув Федеральній службі виконання покарань (ФСВП) подання про зміну опозиціонеру Олексію Навальному умовного терміну на реальний у справі "Кіровлісу", передає РБК.

13 березня адвокат Навального Вадим Кобзєв повідомив, що ФСВП звернулася з поданням до Люблінський суд про зміну умовного терміну для опозиціонера на реальний. Отримання уявлення підтвердили в суді.

Раніше Кобзєв вже заявляв, що ФСВП може звернутися за посиленням покарання Навального з-за того, що 19 лютого опозиціонер отримав 15 діб адміністративного арешту в якості покарання за порушення порядку під час проведення мітингу.

Відбуваючи умовне покарання у справі "Кіровлісу", 15 лютого Навальний і його прихильники роздавали в метро листівки із закликом вийти на антикризовий марш.

У липні 2013 року суд в Кірові засудив Навального до п'яти років ув'язнення за звинуваченням у розкраданнях на підприємстві "Кіровліс". Пізніше обласної Кіровський суд змінив вирок, замінивши реальне покарання умовним терміном і штрафом у розмірі 500 тис. руб.