ua en ru

РФ стягує до лінії розмежування на Донбасі великокаліберну артилерію і танки, - розвідка

РФ стягує до лінії розмежування на Донбасі великокаліберну артилерію і танки, - розвідка Фото: РФ стягує до лінії розмежування артилерію і танки (Spencer Platt / Getty Images)
Автор: Ольга Белей

Російська Федерація стягує до лінії розмежування на Донбасі великокаліберну артилерію і танки. Окупанти також збільшили кількість снайперських пар на передових позиціях.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

"Командування оперативного угруповання російських окупаційних військ посилює підрозділи поблизу лінії зіткнення по окремих напрямках додатковими 122-мм самохідними артилерійськими установками, танками і бойовими машинами піхоти з порушенням домовленостей про відведення важкого озброєння", - йдеться в повідомленні.

За даними української розвідки, на передових позиціях противник збільшив кількість снайперських пар у готовності до нанесення втрат особовому складу Об'єднаних сил, знищення елементів відеоспостереження та провокування вогню у відповідь.

Разом з тим, зі снайперами з'єднань і частин 1-го (Донецьк) і 2-го (Луганськ) армійських корпусів, не залучених до виконання бойових завдань, проводяться тренувальні збори під керівництвом кадрових військовослужбовців Збройних сил РФ.