ua en ru

РФ і США запустили новий канал зв'язку для переговорів по Україні

РФ і США запустили новий канал зв'язку для переговорів по Україні Фото: глава адміністрації Президента РФ Сергій Іванов

У Москві відзначили бажання Вашингтона врегулювати українська криза політичним шляхом

Москва і Вашингтон домовилися про створення двостороннього дипломатичного каналу на рівні заступників зовнішньополітичних відомств для обговорення і координації дій з подолання кризи українського. Про це заявив глава адміністрації Президента РФ Сергій Іванов в інтерв'ю програмі "Вести в суботу".

"Нормандський формат", в рамках якого в даний проходять міжнародні переговори про врегулювання українського кризи, зараз дуже "крихкий", вважає Іванов. З-за цього, за його словами, доповнювати новим учасником нормандську четвірку, в яку входять представники України, Німеччини, Франції і Росії, було б зараз "просто ризикованим". "І щоб не розвалити все, ми домовилися<...>, що поки будемо на двосторонній основі координувати наші дії по Україні", - додав Іванов.

Глава президентської адміністрації також зазначив великий вплив США на українські події. "Ми всі пам'ятаємо, як все відбувалося і хто був головним ініціатором", - заявив Іванов. При цьому він вважає, що у Вашингтона виникло бажання врегулювати українська криза політичним шляхом.

Нагадаємо, напередодні Президент Росії Володимир Путін пояснив криза в Україні геополітичними амбіціями США, які почали "освоювати вільні геополітичні простори".