ua en ru

РФ створила в Криму недоступну для міжнародного контролю мілітаризовану зону, - МінАТО

РФ створила в Криму недоступну для міжнародного контролю мілітаризовану зону, - МінАТО Фото: російські військові кораблі в Криму (mil.ru)

Росія дислокує в Криму ракетні комплекси

Російська Федерація створила на окупованій території Автономної Республіки Крим недоступну для міжнародного контролю та моніторингу мілітаризовану зону. Про це повідомляє прес-служба Міністерства у справах тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб.

Повідомляється, що на територію півострова продовжує надходити сучасне військове озброєння і військова техніка.

Так, в грудні 2015 року Чорноморський флот РФ поповнився двома малими ракетними кораблями "Зелений діл" і "Серпухов", оснащених ракетними комплексами "Калібр-НК". Зазначені ракетні комплекси при використанні ракет типу ЗМ-14 (SS-N-27 Sizzler) дозволяють вражати цілі на відстанях до 2500 км.

"В умовах базування кораблів такого класу на території Криму в радіусі поразки знаходяться європейські країни, від Румунії до Франції та Скандинавських країн, а також країни Близького Сходу, Північної Африки, Передньої Азії і важливий стратегічний об'єкт - Суецький канал", - повідомили в Мінато.

alt

На сьогодні, військові кораблі "Зелений діл" і "Серпухов" перебувають у складі Балтійського флоту РФ, що робить можливим їх використання в межах кола з радіусом 2500 км з центром в Калінінградській області. Таким чином, у зоні небезпеки виявляються практично всі європейські країни, включаючи Ісландію. У МінАТО зазначили, що на цій території розташовано 20 атомних електростанцій і 139 хімічних підприємств Євросоюзу.

Нагадаємо, раніше спікер Верховної Ради України Андрій Парубій заявив, що Російська Федерація фактично перетворює Крим у величезну військову базу.