ua en ru

У РФ повідомили про прибуття в окупований Крим делегації з Туреччини

У РФ повідомили про прибуття в окупований Крим делегації з Туреччини Фото: в анексований Крим прибула делегація з Туреччини

У складі турецької делегації - представник президента Туреччини і віце-мер Анкари

В аеропорту "Сімферополь" окупованого Криму ввечері в середу, 23 листопада, нібито приземлився рейс з Москви з делегацією з Турецької Республіки, що складається з депутатів, політиків, представників неурядових організацій та бізнесменів. Про це повідомило "РИА Новости".

Як стверджує видання, делегацію зустрічали "голова громадської організації "Киирим бірлігі" і Громадської ради кримсько-татарського народу Сейтумер Німетуллаєв та представники кримськотатарської громадськості".

Повідомляється, що серед візитерів - глава турецької Асоціації євразійських урядів, довірена особа заступника керівника Генеральної дирекції безпеки Туреччини Хасан Дженгіз, представник президента Туреччини Ібрагім Єріллі, віце-мер Анкари Ахмет Тунч та інші.

Пізніше очікується приліт ще кількох членів делегації, в тому числі депутата великих національних зборів Туреччини від правлячої Партії справедливості і розвитку (ПСР), радника і двоюрідного брата президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана Мехмета Мутлу і депутата турецького парламенту від ПСР Махмута Маллі.

Також, за інформацією видання, до делегаціюї увійшли представники ділових кіл Туреччини, "зацікавлені у реалізації економічних проектів" у анексованому Криму.

Зокрема, називаються представники компаній, що займаються будівництвом, видобутком нафти і газу, розведенням свійської птиці, реалізацією продуктів харчування.

Нагадаємо, у вересні міністр оборони Турецької Республіки Фікрі Ішик заявляв, що Туреччина засуджує анексію Криму та підтримує Україну в її прагненні до незалежності і суверенітету.