ua en ru

РФ не погодилася на екстрадицію жодного підозрюваного у вбивствах на Майдані, - Горбатюк 

РФ не погодилася на екстрадицію жодного підозрюваного у вбивствах на Майдані, - Горбатюк  Фото: Сергій Горбатюк (РБК-Україна)

Горбатюк зазначив, що Генпрокуратура РФ відмовляється навіть від вручення підозр підозрюваним

Російська Федерація відмовила в екстрадиції всіх підозрюваних у причетності до вбивств на Майдані взимку 2014 року. Про це сьогодні під час брифінгу заявив начальник департаменту спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури Сергій Горбатюк, передає кореспондент РБК-Україна.

"Більшість цих правоохоронців, екс-керівництво держави, які втекли, є отримана інформація про те, що вони знаходяться у Російській Федерації і відповідно це дозволяє направляти туди клопотання про екстрадицію, що й було зроблено. У кожному з випадків була відмова Генеральної прокуратури РФ", - повідомив Горбатюк, зазначивши, що Генпрокуратура РФ відмовляється навіть від вручення підозр втікачам, посилаючись на загрозу національній безпеці.

За його словами, причиною відмови в екстрадиції представників "Беркуту" стало надання їм громадянства РФ.

Водночас відмову у видачі колишніх українських високопосадовців в Росії аргументують тим, що нібито вбачають ознаки політичних переслідувань цих осіб.

Горбатюк зазначив, що поки позиція РФ не зміниться, українські сторона може вдаватися лише до процедури заочного засудження таких підозрюваних.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що наразі у правоохоронних органах працюють 12 підозрюваних у злочинах на Майдані.