ua en ru

У правоохоронних органах працюють 12 підозрюваних у злочинах на Майдані, - Горбатюк 

У правоохоронних органах працюють 12 підозрюваних у злочинах на Майдані, - Горбатюк  Фото: Сергій Горбатюк (РБК-Україна)

Зокрема, підозрюваний у причетності до розстрілів на Майдані займає з одну з керівних посад у Нацгвардії 

У правоохоронних органах продовжують працювати 12 осіб, підозрюваних у причетності до злочинів, скоєних під час подій на Майдані взимку 2014 року. Про це сьогодні під час брифінгу заявив начальник департаменту спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури Сергій Горбатюк, передає кореспондент РБК-Україна.

Зокрема, підозрюваний у причетності до розстрілів активістів на Майдані 18 лютого займає з одну з керівних посад у Національній гвардії.

"Це колишній заступник начальника Департаменту громадської безпеки, а на теперішній час діючий начальник управління громадської безпеки Національної гвардії Міністерства внутрішніх справ. Ми маємо таку ситуацію, коли підозрювані продовжують працювати у правоохоронних органах", - заявив Горбатюк.

За його словами, суд не задовольняє клопотання слідчих про відсторонення посадовця. Ще двоє підозрюваних наразі займають високі посади у Національній поліції.

Нагадаємо, раніше генеральний прокурор України Юрій Луценко повідомляв, що у справах Майдану в судах на сьогоднішній день знаходиться 280 обвинувачених.