ua en ru

У РФ вирішили розробити правила знищення санкционных продуктів

У РФ вирішили розробити правила знищення санкционных продуктів Фото: знищення санкционных продуктів в РФ

До цього моменту ніхто не здогадався скласти правила

Федеральна митна служба Російської Федерації розробить правила, за яким її співробітники будуть діяти при знищенні санкционных продуктів, передає РБК з посиланням на портал розкриття інформації про підготовку нормативних правових актів.

Повідомлення про розробку правил для митників з'явилося у вівторок, 25 серпня, проте текст проекту документа на порталі ще не розміщено.

Постановою російського уряду від 31 липня 2015 р. митники отримали право приймати рішення про вилучення і знищення санкційної продукції, та правові підстави для їх дій відсутні, випливає з пояснень відомства. Крім органів виконавчої влади і посадових осіб митниці РФ документ торкнеться інтересів фізичних осіб - власників заборонених до ввезення товарів.

Нагадаємо, 29 липня Президент Росії Володимир Путін підписав указ про знищення ввезеної в Росію всупереч санкціям сільгосппродукції, сировини і продовольства з США, країн Європейського союзу, Канади, Австралії, Норвегії, України, Албанії, Чорногорії, Ісландії та Ліхтенштейну.

Відзначимо, в РФ вже запропонували ввести кримінальну відповідальність за ввезення санкционных продуктів.