ua en ru

РФ не дозволила консулам передати ліки заарештованому українцю Грибу

РФ не дозволила консулам передати ліки заарештованому українцю Грибу Фото: Павло Гриб (Ігор Гриб facebook.com)

Українським консулам надали 7 хвилин для зустрічі з Грибом в краснодарському СІЗО

Українські консули під час відвідування в слідчому ізоляторі в Краснодарі (Росія) Павла Гриба не могли передати йому необхідні ліки. Про це повідомив в Facebook батько Павла Ігор Гриб.

"7 хвилин - рівно стільки часу було надано українським консулам для зустрічі з Павлом. Розмовляти українською - заборонено, ліки - заборонено. Павло капюшон не знімає, тіло всипане виразками, стан здоров'я погіршується", - написав батько хлопця.

Нагадаємо, про зникнення Гриба стало відомо в кінці серпня. Його родичі заявляли, що він поїхав у Білорусь на зустріч зі знайомою, однак пізніше пропав без вісті. Білорусь офіційно підтвердила в'їзд Гриба 24 серпня в країну.

7 вересня його батько Ігор Гриб з посиланням на інформацію, отриману від Міністерства закордонних справ України, повідомив, що його сина утримують в СІЗО в Краснодарі. Директор Департаменту консульської служби МЗС України Василь Кирилич розповів, що Гриб затримано 25 серпня. При цьому рішення про його арешт винесли 17 серпня. У жовтні йому продовжили арешт до січня 2018 року.

7 листопада Краснодарський крайовий суд РФ відмовив в апеляційній скарзі українцю Павлу Грибу і не відпустив його під домашній арешт.