ua en ru

РФ розмістила озброєних людей на захоплених в України бурових платформах у Чорному морі

РФ розмістила озброєних людей на захоплених в України бурових платформах у Чорному морі Фото: Держприкордонслужба зафіксувала факти незаконної діяльності РФ в Чорному морі

Зафіксовані факти незаконної діяльності РФ в морській економічній зоні України

Державна прикордонна служба України (ДПСУ) під час моніторингу надводної обстановки зібрала доказову базу щодо фактів агресії, захоплення об'єктів і незаконної промислової діяльності Російської Федерації в районах Голіцинського та Одеського газових родовищ. Про це повідомляє прес-центр Держприкордонслужби.

"Під час переходу корабля Морської охорони "Поділля" (КрМО) через Каркінітську затоку, Збройні сили РФ застосували бомбардувальник і кораблі. Су-24 на висоті 50 метрів кілька разів здійснював обліт корабля "Поділля". А кораблі СКР "Сметливый" з наведеної на прикордонний корабель артилерійською установкою і СРЗК "Приазов'я" Чорноморського флоту РФ здійснювали небезпечні маневри. Крім того, літак ДПСУ зафіксував, що на захоплених платформах перебувають озброєні люди, які при наближенні корабля "Поділля" займали бойові позиції", - йдеться в повідомленні.

Незважаючи на провокативні дії ЗС РФ, екіпаж КрМО "Поділля" виконав всі завдання в морській економічній зоні України.

За фактом агресивних дій російської сторони адміністрація ДПСУ доповіла уряду та поінформувала правоохоронні органи.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ДПСУ оштрафувала команди 38 кораблів, які відвідали Крим.