ua en ru

РФ працює проти інтересів США в Україні та Сирії, - Помпео

РФ працює проти інтересів США в Україні та Сирії, - Помпео Фото: Майк Помпео (flickr.com Gage Skidmore)

Помпео зазначив, що Вашингтону ще не вдалося дати відсіч дестабілізуючим діям Москви

Держсекретар США Майк Помпео заявив, що Росія працює проти американських інтересів в Україні, Сирії та інших "гарячих точках" світу. Про це повідомляє Голос Америки.

Під час інтерв'ю для каналу NBC Помпео визнав, що адміністрація президента США поки що не змогла дати відсіч численним дестабілізуючим діям з боку РФ у всьому світі. РФ продовжує підтримувати війська диктаторського режиму Башара Асада в Сирії, анексувала український Крим і зробила багато кроків, що прямо суперечать зовнішньополітичним інтересам США.

Ведучий сказав Помпео, що РФ не є помічником ні на одному зовнішньополітичному напрямку, на що держсекретар погодився з ним.

"Я працював у тісному контакті з ними з проблем боротьби з тероризмом. Є безліч інших місць в світі, де наші інтереси збігаються, чого не можна сказати про цінності... Вони дуже сильно відрізняються від нас в цьому відношенні. Вони не надають сприяння в Україні, в Сирії", - заявив Помпео.

Після він додав, що Дональд Трамп намагався налагодити з ними відносини і змінити ситуацію, але поки що цього досягти не вдалося.

Нагадаємо, держсекретар США вважає, що не підтримують Трампа чиновники повинні піти. Держсекретар США Майк Помпео вважає, що чиновникам, які не готові допомагати президенту Дональду Трампу в його роботі, краще знайти інше місце роботи.