ua en ru

РФ намагається "розгойдати ситуацію" у Маріуполі перед 9 травня, - Жебрівський

РФ намагається "розгойдати ситуацію" у Маріуполі перед 9 травня, - Жебрівський Фото: голова Донецької військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський

Жебрівський зазначив, що українська сторона готова до провокацій російських спецслужб

Російська Федерація намагається дестабілізувати ситуацію в Маріуполі напередодні Дня пам'яті жертв Другої світової війни. Про це повідомив голова Донецької військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський, передає "112 Україна".

Жебрівський зазначив, що українська сторона готова до провокацій російських спецслужб.

"Є намагання деяких сил і, в першу чергу, прихованої агентури "рашки" розгойдати ситуацію, в першу чергу, в Маріуполі перед Днем пам'яті загиблих у Другій світовій війні, як кажуть, "за поребриком" День перемоги. Але у нас є адекватна відповідь. І навіть той, хто задумав це зробити, повинен знати, що кара буде невідворотною... У нас в арсеналі достатньо сил, засобів та заходів для припинення всякого розгойдування ситуації", - заявив Жебрівський.

Також голова Донецької адміністрації повідомив про ситуацію з електропостачанням в Авдіївці.

"Що стосується Авдіївки, там є проблема: російська сторона досі не дає дозволу на проведення ремонтних робіт. Хоча ми знаємо, де є прорив. Там 15% Авдіївки є, тому що одна фаза перебита, друга коротить. Змушені десь 15% постійно мати віялові відключення. Генератори працюють в лікарнях, школах, дитсадках, скрізь по соціальних об'єктах", - повідомив Жебрівський.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що станом на 08:00 28 квітня 2017 року місто Авдіївка Донецької області підключили до електрики по новій лінії електропередач.