ua en ru

РФ проводить в Чорному морі навчання за умовного знищення кораблів НАТО

РФ проводить в Чорному морі навчання за умовного знищення кораблів НАТО Фото: Скібіцький повідомив, що дії Росії погіршують обстановку в чорноморському регіоні

Росія провела умовне знищення корабельної групи військово-морських сил Альянсу в порту Констанца

Російська Федерація проводить навчання з умовного знищення кораблів НАТО в Чорному морі. Про це повідомив представник головного розвідувального управління Міністерства оборони України під час брифінгу в четвер, 9 червня, передає кореспондент РБК-Україна.

"Російська Федерація продовжує заходи з підвищення спроможності повітряно-космічних сил країни до проведення широкомасштабних наступальних операцій в чорноморському регіоні", - повідомив Скібіцький.


Він додав, що метою таких дій є спроба не допустити перебування кораблів НАТО в чорноморській акваторії.

"За даними головного управління розвідки міністерства оборони України, 8 червня, у повітряному просторі центральній частині Чорного моря збройними силами Росії проведено демонстративні дії умовного знищення в порту Констанца (Румунія) корабельної групи військово-морських сил НАТО на чолі з есмінцем США "Портер", - уточнив Скібіцький.

"Російська Федерація продовжує демонструвати перед країнами Чорноморського регіону і НАТО готовність відстоювати свої інтереси з застосуванням військової сили. При цьому активно використовується авіація", - сказав Скібіцький.

За його словами, такі дії погіршують обстановку на Чорному морі.

Нагадаємо, раніше у Міністерстві закордонних справ Чехії заявили, що Росія прагне "розділяти і володарювати" в Європі.