ua en ru

У РФ пройшли навчання ВПС, на бомбах були написи "На Берлін!"

У РФ пройшли навчання ВПС, на бомбах були написи "На Берлін!" Фото: авіаційна бомба на навчаннях в РФ (Flot.com)

Бомбометання з літаків відпрацьовували вперше за 20 років

У Калінінградській області Росії пройшли навчання з бомбардувальної та ракетної підготовки авіації Військово-морського флоту на Балтійському морі, на снарядах помічені написи "На Берлін!" і "За Сталіна!", передає німецька газета Bild.

Повідомляється, що в рамках зборів, що військово-повітряні сили російського флоту проводили в Калінінградській області на початку серпня 2015 р., в тренувальних цілях були використані бомби з написами "На Берлін!" і "За Сталіна!".

Зазначимо, навчання проводилися в 500 км від столиці Німеччини, а фотографії поширив Центральний військово-морський портал Flot.com (російське недержавне інтернет-видання). Як зазначає Flot.com у рамках згаданих зборів вперше за двадцять років відпрацьовували бомбометання з військово-транспортних літаків Ан-26.

"Написи на бомбах "На Берлін!" і "За Сталіна!" є чимось більшим, ніж просто прояв ностальгії, і демонструють небезпечні тенденції в російському керівництві і армії", - пише Bild.

У РФ пройшли навчання ВПС, на бомбах були написи "На Берлін!"

Фото: авіаційна бомба на навчаннях в РФ (Flot.com)

Варто відзначити, що Росія і Китай з 20 по 28 серпня 2015 р. проведуть спільні військові навчання. Як повідомив офіційний представник Міноборони КНР Ян Юйцзюнь, навчання під назвою "Морське взаємодія-2015 (II)" пройдуть в акваторії затоки Петра Великого і Японського моря.

"Нинішні навчання спрямовані на розвиток китайсько-російських відносин всебічного стратегічного взаємодії і партнерства, поглиблення межармейского практичного дружнього співробітництва, подальше зміцнення боєздатності по спільне протистояння загрозам на море", - сказав Юйцзюнь.

Нагадаємо, Великобританія подвоїть програму підготовки українських військових.