ua en ru

РФ приступила до виробництва дослідних зразків системи ПРО

Російська Федерація (РФ) приступила до виготовлення дослідних зразків перспективної системи протиракетної оборони (ПРО), частина зразків вже проходять випробування. Про це повідомив командувач Космічними військами РФ Олег Остапенко, передає BBC.

"В даний час проводяться роботи з виготовлення дослідних зразків, випробування окремих складових частин, систем і агрегатів. Нові технічні рішення по модернізації та створенню засобів ПРО відпрацьовуються при проведенні щорічних випробувань озброєння і військової техніки на полігоні Сари-Шаган, розташованому в Казахстані", - сказав О.Остапенко.

Нагадаємо, Рада Федерації РФ схвалила закон про ратифікацію нового російсько-американського договору про скорочення стратегічних наступальних озброєнь (СНО).
Документ був підписаний 8 квітня 2010 р. в Празі Президентами РФ і США і містить домовленості з обмежень і граничним рівням СНО, а також положення щодо їх охопленням, розміщення, порядку зарахування, інспектування, переобладнання і ліквідації. З метою забезпечення ефективності договору та вирішення будь-яких неясних моментів, пов'язаних з його здійсненням, засновується спеціальний орган - двостороння консультативна комісія.

Як повідомлялося, Держдума прийняла закон про ратифікацію нового договору по СНО 25 січня 2011 р.
Згідно з документом, кожна зі сторін скорочує й обмежує свої СНО таким чином, щоб через 7 років після вступу договору в силу і надалі їх сумарні кількості не перевищували 700 одиниць для розгорнутих міжконтинентальних балістичних ракет (МБР), балістичних ракет підводних човнів (БРПЛ) і важких бомбардувальників (ТБ). Для боєзарядів на них вводиться гранична величина - 1 тис. 550 одиниць, а для розгорнутих і нерозгорнутих пускових установок (ПУ) МБР і БРПЛ, а також ТБ - 800 одиниць.