ua en ru

РФ припинила постачання зрідженого газу в Україну

РФ припинила постачання зрідженого газу в Україну Фото: постачання газу

Постачання російських ЗВГ в Україну очікувано припинені

Російська Федерація припинила поставки Зріджених вуглеводневих газів (ЗВГ) в Україну. Про це повідомляє портал OilNews із посиланням на джерела серед українських операторів ринку ЗВГ і виробників РФ.

"Митні органи РФ почали вимагати від експортерів ЗВГ в Україну позитивний висновок Федеральної служби з технічного та експортного контролю РФ (ФСТЕК). Вимога укладання для залізничних партій почало діяти з 1 травня", - йдеться в повідомленні.

За інформацією операторів, про це повідомили вантажовідправникам в телеграмі РЖД. Автомобільний експорт був неможливий без укладення вже 28 квітня.

У свою чергу, джерело в "Белоруснефти" повідомив, що проблем з оформленням експорту в Україну 1-4 травня не спостерігалося. Російські постачальники відзначають, що при оформленні митної декларації вантажу в Україну митниця запитує висновок ФСТЕК в якості додаткового документу.

Згідно з порядком отримання дозволу на сайті ФСТЕК, існує 15-денний термін розгляду заявки і також 10-денний строк для подання додаткових документів. Висновок потрібен на кожен контракт. У разі негативного висновку законодавством передбачено судове оспорювання.

Як російські постачальники, так і українські імпортери повідомляють виданню, що нові вимоги найближчим часом не матимуть впливу на український ринок.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що український олігарх Сергій Курченко за підтримки російської влади намагається стати монопольним оператором поставок російського скрапленого газу в Україну.