ua en ru

РФ застосовує нові методи гібридної війни в Криму, - Воронченко

РФ застосовує нові методи гібридної війни в Криму, - Воронченко Фото: Ігор Воронченко (president.gov.ua)

Воронченко додав, що Бердянськ і Маріуполь втратили більшу частину прибутку через зупинки суден

РФ застосовує нові методи гібридної війни в Криму, спрямовані на банкрутство Українию. Про це заявив командувач Військово-морських сил ЗСУ адмірал Ігор Воронченко в інтерв'ю "BBC", повідомляє РБК-Україна.

"Завдання, які вони ставлять перед собою - безпека проходження Керченської протоки, боротьба з браконьєрством і контрабандою, вільне судноплавство - це все є фейком. Основні ж зони уваги - вплив на економіку України, банкрутство наших портів, соціальна дестабілізація в Приазов'ї, а також перешкоджання вільному судноплавству в Азовському морі", - повідомив Воронченко.

Воронченко додав, що Бердянськ і Маріуполь втратили більшу частину прибутку через зупинки суден.

"Це ще раз показує, що РФ не відмовилася від намірів щодо півдня України. Не буду прогнозувати, але вони можуть піти ще далі в дестабілізації причорноморських областей, щоб вплинути на певні верстви населення, що влада України не може забезпечити вільне судноплавство в Азовському морі", - додав Воронченко.

За його словами, Україна буде нарощувати сили, щоб на "непрямі дії РФ відповідати такими ж непрямими діями".

Нагадаємо, раніше президент України Петро Порошенко повідомляв, що Україна готується до відбиття російської агресії в Азовському морі.

Також Порошенко заявив, що українські військові готові дати відсіч російській агресії на Азовському напрямку.