ua en ru

РФ представила в РБ ООН проект резолюції щодо газової атаки в Сирії

РФ представила в РБ ООН проект резолюції щодо газової атаки в Сирії Фото: Радбез ООН

На даний момент йдуть консультації по російському проекту резолюції по Сирії

Росія представила в Раду Безпеки ООН проект резолюції щодо розслідування повідомлень про хімічної атаки в Сирії. Про це повідомляє ТАСС, посилаючись на російське постпредство при ООН.

"Ми запропонували свій, по-діловому складений короткий проект, націлений на реальне проведення розслідування, а не на призначення винних до того, як будуть встановлені факти", - заявив прес-секретар російської місії Федір Стржижовский.

За його словами, на даний момент йдуть консультації за проектом.

Як повідомляли в Нацкоаліції опозиційних і революційних сил Сирії, в провінції Ідліб жертвами атаки із застосуванням хімічної зброї стали 80 осіб.

Раніше США, Франція і Великобританія внесли в Рб оон проект резолюції, яка засуджує використання хімічної зброї в Ідлібі.

Автори резолюції закликають Організацію по забороні хімічної зброї (ОЗХО) у найкоротший термін подати свої висновки щодо інциденту.

"Також у тексті документа міститься запит до генсека ООН Антоніу Гутерріша щомісяця оприлюднювати звіти з даними про те, наскільки ефективно офіційний Дамаск співпрацює з фахівцями, які проводять міжнародне розслідування фактів застосування хімічної зброї в Сирії", - зазначають у повідомленні.

Нагадаємо, влада Іспанії наклала арешт на рахунки дядька Башара Асада.