ua en ru

РФ надасть Україні фіндопомогу у разі проведення нею конституційної реформи, - Мінфін РФ

Російська Федерація має намір брати участь у фінансовій підтримці України разом з МВФ і Євросоюзом у разі проведення в країні конституційної реформи. Про це журналістам заявив міністр фінансів Росії Антон Силуанов після зустрічі з главою Мінфіну США Джейкобом Лью.

Російська Федерація має намір брати участь у фінансовій підтримці України разом з МВФ і Євросоюзом у разі проведення в країні конституційної реформи. Про це журналістам заявив міністр фінансів Росії Антон Силуанов після зустрічі з главою Мінфіну США Джейкобом Лью, передає ВВС.

У той же час Силуанов зазначив, що для виділення фінансової допомоги, в країні необхідна нормалізація політичної ситуації. Крім цього Силуанов стурбований ростом заборгованості України за газ.

За словами глави російського Мінфіну, за останні чотири роки Росія надала Україні допомогу в газовій сфері в обсязі 35,4 млрд доларів.
Раніше призначений міністр фінансів України Олександр Шлапак повідомив, що Київ не планує використовувати перший транш стабілізаційного кредиту МВФ на виплату Росії боргу за газ.