ua en ru

РФ пропонує провести вибори Президента Сирії через півтора роки

РФ пропонує провести вибори Президента Сирії через півтора роки Фото: чинний Президент Сирії Башар Асад

РФ пропонує встановити в Сирії перехідний період на 18 місяців

Згідно документу, який був поширений в ООН напередодні суботніх переговорів у Відні, Російська Федерація запропонувала провести президентські вибори в Сирії через півтора роки. Про це повідомляє Російська служба ВВС.

"Згідно з документом, що був поширений в ООН напередодні суботніх переговорів у Відні по сирійському конфлікту, Росія пропонує встановити перехідний період на 18 місяців в охопленій громадянською війною країні, після чого там можна буде провести вибори президента", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляється, з переліку пропозицій не слідує, чи бачить РФ Башара Асада Президентом Сирії протягом цього періоду і не вказана позиція щодо його кандидатури на дострокових виборах.

Крім того, повідомляється, що РФ пропонує сирійській опозиції виступити єдиним фронтом в якості однієї зі сторін переговорного процесу.

Як наголошується, представник МЗС РФ Марія Захарова повідомила, що одна з головних цілей суботньої зустрічі - визначити, яких представників сирійської опозиції слід вважати партнерами по переговорному процесу.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Росія наполягає на проведенні дострокових президентських виборів в Сирії.