ua en ru

РФ побудує і реконструює 10 аеродромів в Арктиці

РФ побудує і реконструює 10 аеродромів в Арктиці Фото: Росія зміцнює свою присутність в Арктиці

Міноборони РФ продовжить розміщення своїх підрозділів у північному регіоні до 2020 року

Міністерство оборони Російської Федерації має намір побудувати і реконструювати в Арктиці 10 аеродромів з метою зміцнення російської присутності у північних широтах. Про це повідомляють "Известия".

Представник міністерства повідомив, що в Арктиці Спецбуд Росії зводить об'єкти військової інфраструктури на шести островах.


За його словами, у 2016 році у віддалені військові гарнізони планується доставити понад 100 тис. тонн матеріальних засобів для більш ніж 150 пунктів - маяків, островів, військових частин.

"Північний завоз спланований таким чином, щоб в першу чергу ефективно використовуючи період зі сприятливими метеоумовами, доставити вантажі в найбільш складні для доставки і розвантаження пункти", - зазначив співрозмовник видання.

Повідомляється, що Міноборони РФ продовжить розміщення своїх підрозділів в Арктиці на період до 2020 року.

Зараз для військових частин і гарнізонів в районах Крайньої Півночі, Сибіру і Далекого Сходу йде розвиток інфраструктурних об'єктів для забезпечення понад 20 тис. військовослужбовців, їхніх сімей і цивільних, які працюють на об'єктах Міноборони.

"Без аеродромів, розташованих у всіх секторах Арктики, подальший розвиток та гарантування національної безпеки неможливе", - зазначив заступник директора Інституту географії РАН Аркадій Тишков.

Нагадаємо, Росія збирається розмістити на Балтиці і Чорному морі дві наднові радіолокаційні станції (РЛС) "Соняшник", які здатні контролювати 200-мильну прибережну зону.