ua en ru

У РФ поліція затримала кількадесят учасників "Руського маршу"

У РФ поліція затримала кількадесят учасників "Руського маршу" Фото: російські поліцейські (navalny.feldman.photo)

Загалом на акції затримали понад 70 осіб

У російській столиці поліція затримала кілька десятків учасників акції націоналістів "Руський марш", яка мала відбутися в районі Любліно на південному сході Москви, але фактично виявилася зірвана після того, як четверо з п'яти заявників відмовилися від проведення ходи. Про це повідомляє ВВС.

За словами співголови незареєстрованої "Партії націоналістів" Івана Білецького, загалом на акції затримали понад 70 осіб. За його словами, серед затриманих - усі організатори акції.

Раніше Білецький, який перебуває за межами Росії, повідомив, що активіста "Партії націоналістів" Андрія Петровського затримали в суботу вранці в нього на квартирі, а напередодні на вимогу Генпрокуратури РФ були заблоковані ресурси організації в соцмережі "ВКонтакте".

Зазначено, що на марш в Любліно спочатку зібралося, за оцінками журналістів, близько 500 осіб, але поліція заборонила нести банери, текст яких, за словами представників влади, не був узгоджений.

Правоохоронці затримали учасників акції, які мали намір почати ходу і, не зважаючи на заборону, почали викрикувати в мегафон гасла. Водночас московська поліція відзвітувала про те, що хода відбулася, і в ній узяли участь близько 200 осіб.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Федеральна служба безпеки РФ заявляє про затримання українців на виїзді з анексованого Криму.