ua en ru

У РФ планують обмежити виїзд з країни підозрюваним в екстремізмі громадянам

У РФ планують обмежити виїзд з країни підозрюваним в екстремізмі громадянам Фото: уряд РФ

Влада зможе забороняти виїзд з Росії громадянам у досудовому порядку

Уряд Російської Федерації позитивно оцінив пакет поправок до законом РФ про протидію тероризму, який, серед іншого, пропонує ввести додаткові обмеження для виїзду росіян за межі РФ. Про це йдеться в повідомленні видання "Медуза".

"Законопроект є актуальним і спрямований на удосконалення правового регулювання у сфері протидії тероризму, екстремізму, а також у сфері забезпечення державної і громадської безпеки", - йдеться в офіційному відгуку уряду РФ на законопроект.


Повідомляється, що якщо закон приймуть, влада зможе забороняти виїзд з Росії громадянам на підставі підозри у скоєнні злочинів екстремістської спрямованості, тобто у досудовому порядку.

Як наголошується, російський уряд також рекомендував доопрацювати законопроект у частині, яка стосується зберігання інформації операторами зв'язку.

"Законопроектом пропонується зобов'язати операторів зв'язку зберігати дані про "факти прийому, передачі, доставки і (або) обробки голосової інформації та текстових повідомлень, включаючи їх зміст, а також зображення, звуки або інші повідомлення користувачів". На думку уряду, ця частина документа "потребує коригування в бік його зменшення", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що прикордонники затримали в "Борисполі" росіянина, який розшукується Інтерполом за вбивство.