ua en ru

РФ перестала фінансувати будівництво Керченського мосту

РФ перестала фінансувати будівництво Керченського мосту Фото: будівництво Керченського мосту

За словами джерела видання, через проблеми з фінансуванням на будмайданчику вже не вистачає обладнання

Фінансування будівництва мосту через Керченську протоку в окупований Крим, яке веде компанія російського бізнесмена Аркадія Ротенберга "Стройгазмонтаж", тимчасово призупинено. Про це йдеться в листі, направленому гендиректором "Стройгазмонтажа" Андрієм Кириленко на ім'я першого заступника міністра транспорту Росії Євгенія Дітріха і глави Росавтодору Романа Старовойта, передає російське видання Forbes.

Так, на будівництво мосту через Керченську протоку в окупований Крим, довжина якого складе близько 19 км, з бюджету Російської Федерації (РФ) обіцяли виділити 228,3 млрд руб (понад 3,5 млрд дол.).

Як повідомляється, востаннє гроші "Стройгазмонтажу" на будівництво мосту перераховували з бюджету РФ в грудні 2015 року. Намічена на 2016 рік виплата 65,4 млрд руб. (понад 1 млрд доларів) поки так і не вироблено.

В листі, копія якого є у Forbes, Кириленко зазначає, що компанія не може будувати міст запланованими темпами і інвестувати в закупівлю дорогого будівельного обладнання з-за затримки оплати виконаних робіт. За словами джерела видання, з-за проблем з фінансуванням на будмайданчику вже не вистачає обладнання.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що вице-премьер-міністр Російської Федерації Дмитро Козак заявив, що посередники втричі завищують вартість будівельних матеріалів для Керченського мосту.