ua en ru

РФ перекинула авіацію в Казахстан для участі в навчаннях "Непорушне братство-2017"

РФ перекинула авіацію в Казахстан для участі в навчаннях "Непорушне братство-2017" Фото: російський літак (mil.ru)

Спільні навчання Росії, Вірменії, Білорусі, Казахстану, Киргизії і Таджикистану відбудуться з 16 по 20 жовтня

Росія перекинула кілька екіпажів оперативно-тактичної авіації Центрального військового округу (ЦВО) в Казахстан для участі у спільних навчаннях миротворчих сил країн Організації Договору про колективну безпеку (ОДКБ) "Непорушне братство-2017". Про це повідомили в прес-службі ЦВО, передає ТАСС.

В окрузі повідомили, що з Новосибірська на аеродром Жетиген на південному сході Казахстану вилетіла ланка транспортно-штурмових вертольотів Мі-8 АМТШ "Термінатор".

Також були перекинуті два штурмовики з російської авіабази Кант у Киргизії і літак-розвідник Су-24МР із Челябінська.

Як зазначили в ЦВО, російські льотчики в рамках навчань будуть забезпечувати підтримку з повітря миротворчим силам, перевозити поранених і доставляти вантажі військового та гуманітарного призначення.

"Непорушне братство-2017" відбудеться на південному сході Казахстану з 16 по 20 жовтня. У ньому візьмуть участь військові з Росії, Вірменії, Білорусі, Казахстану, Киргизії і Таджикистану.

У Міноборони РФ повідомили, що з російської сторони в навчальних маневрах візьмуть участь 400 військовослужбовців і 80 одиниць техніки, у тому числа авіація.

Повідомляється, що мета навчань - зміцнити взаємодію і співпрацю між миротворцями членів ОДКБ, підвищити навички командирів і штабів під час роботи з підготовки миротворчої операції, а також під час управління військами в умовах виконання поставлених завдань.

Нагадаємо, з 14 по 20 вересня в Білорусі тривали спільні з Росією навчання "Захід-2017".