ua en ru

У РФ "паспорти" ДНР і ЛНР прирівняли до українських

У РФ "паспорти" ДНР і ЛНР прирівняли до українських Фото: у РФ "паспорти" ДНР і ЛНР прирівняли до українських

Для громадян, які одержали "паспорти" ДНР/ЛНР діють ті ж міграційні правила

У Російській Федерації вирішили не давати мешканцям самопроголошених Донецької та Луганської "народних республік" спрощений порядок перебування на території країни, передає РБК.

Так, люди з паспортами ДНР і ЛНР прирівняні до громадян України і кожні 90 днів зобов'язані покидати Росію. Вони можуть перебувати на території Росії, не маючи дозволу на проживання, не більше 90 днів підряд, після чого мають на 90 днів покинути країну.

Повідомляється, що в середині березня це питання обговорювалося на зустрічі представників думського комітету у справах СНД і представників правоохоронних органів.

В указі президента Володимира Путіна йдеться про мешканців окремих районів Донецької та Луганської областей України, а отже, на них повинні поширюватися ті самі правила, що й на українців.

Заступник керівника управління з питань міграції ГУ МВС Володимир Іванов підтвердив, що РФ вважає володарів паспортів ЛНР і ДНР іноземцями і громадянами України.

Зазначимо, указ Володимира Путіна про визнання самопроголошених республік Донбасу був підписаний у лютому.

Нагадаємо, дочірня організація російського "Сбербанку" в Україні спростовує можливість обслуговування по "паспортам" самопроголошених Донецької та Луганської "народних республік".