ua en ru

У РФ відхилили касаційну скаргу у справі кримського активіста Костенко

У РФ відхилили касаційну скаргу у справі кримського активіста Костенко Фото: суд РФ відмовився розглянути скаргу захисту Костенко

Захист буде боротися за умовно-дострокове звільнення і за визнання тортур Костенко співробітниками ФСБ

Верховний суд Росії відмовився прийняти касаційну скаргу по справі незаконно засудженого в РФ активіста з Криму Олександра Костенка. Про це повідомив у п'ятницю, 30 грудня, його адвокат Дмитро Сотников на своїй сторінці в Facebook.

"У Справі Костенко про звинувачення Костенко А. Ф. в заподіянні легкої шкоди здоров'ю працівника БМОП "Беркут" за мотивами ідеологічної ненависті на Майдані Незалежності в 2014 р. і зберігання переробленого стволу від газового пістолета у власній квартирі всі засоби внутрішнього правового захисту вичерпані!" - написав Сотников.

Итак, по Делу Костенко об обвинении Костенко А.Ф. в причинении легкого вреда здоровью сотрудника БМОН "Беркут" по мотива...

Опубліковано Dmitriy Sotnikov 30 грудня 2016 р.

За його словами, захист буде боротися тільки за умовно-дострокове звільнення і за визнання факту катувань Костенко співробітниками ФСБ. Це, на думку Сотникова, може дати можливість перегляду вироку за нововиявленими обставинами.

"Також, наскільки мені відомо, УГСПЛ вже подав скаргу до ЄСПЛ на захист Костенко А. Ф.", - додав адвокат.

Нагадаємо, РФ внесла заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова до списку терористів.