ua en ru

РФ може залишити свої війська в Білорусі після навчань "Захід-2017", - Міноборони Польщі

РФ може залишити свої війська в Білорусі після навчань "Захід-2017", - Міноборони Польщі Фото: заступник міністра оборони Польщі Міхал Дворчик (dworczyk.pl)

Росія використовувала таку ситуацію багато разів для досягнення різних політичних цілей

РФ може залишити частину військ і техніки в Білорусії після завершення військових навчань "Захід-2017". Про це заявив заступник міністра національної оборони Польщі Міхал Дворчик, передає "Польське радіо".

"Це факт, що Росія використовувала таку ситуацію багато разів для досягнення різних політичних цілей, і можуть бути виправдані побоювання, якщо ми проаналізуємо останні кілька років політику Російської Федерації, що на цей раз таке бажання проявиться теж. Одна з проаналізованих можливостей - залишити, а не вивести всі війська і всі обладнання з Білорусі. Зрозуміло, це матиме негативний вплив на ситуацію в нашому регіоні", - сказав Дворчик.

Він також запевнив, що поляки можуть почувати себе в безпеці.

Раніше стало відомо, що в Міністерстві оборони Польщі побоюються "певних інцидентів" через військовы навчання Російської Федерації в Білорусі.

Зокрема, Дворчик, говорячи про безпеку Польщі, звернув увагу на посилення східного флангу НАТО. Він також зазначив, що Польща і НАТО "дуже уважно стежать" за тим, що відбувається на сході.

Дворчик висловив надію, що навчання Росії в Білорусі не передбачають агресивного сценарію і "нічого такого не трапиться, що могло б у підсумку призвести до якихось інцидентів".

"Такі великі навчання, як "Захід-2017", безперечно, створюють загрозу такої небезпеки, що може призвести до певних інцидентів", - додав він.

Нагадаємо, Латвія допускає провокації в ході російсько-білоруських навчань "Захід-2017".