ua en ru

РФ може оприлюднити "чорні списки" для в'їзду в країну

РФ може оприлюднити "чорні списки" для в'їзду в країну Фото: Олексій Мєшков

Фігуранти "чорного списку" "мають повну можливість з'ясувати, чи є вони такими, звернувшись у будь-яке російське консульство за кордоном"

Росія може переглянути практику оприлюднення "чорних списків" для в'їзду в країну. Про це заявив заступник міністра закордонних справ РФ Олексій Мєшков, передають "РИА Новости".

"Проводилася нами лінія на захист персональних даних осіб, які перебувають у списках на закриття в'їзду, вона була коректною, ніж у наших західних партнерів, які на весь світ розтрубили ті чи інші імена. Однак виникають колізії, як в даному випадку (з депутатом бундестагу - ред.), змушують нас подумати над цією темою", - заявив Мішків.

Заступник міністра зазначив, що фігурантів "чорного списку" "мають повну можливість з'ясувати, чи є вони такими, звернувшись у будь-яке російське консульська установа за кордоном".

"Ми неодноразово звертали увагу наших західних партнерів, хто відчуває, що у них у зв'язку з їх поведінкою можуть виникнути питання у російської сторони, що це треба зробити (звертатися в консульство) в превентивному порядку", - додав він.

Нагадаємо, депутата Бундестагу і голову німецько-української групи в німецькому парламенті Карла-Георга Вельмана не пустили в РФ.

Вельман прилетів в аеропорт Шереметьєво, однак йому довелося провести ніч в залі очікування для транзитних пасажирів і на наступний день повернутися назад у Берлін. За словами Вельман, поводилися з ним в аеропорту Москви вкрай грубо.