ua en ru

РФ побоюється потоку зброї з окупованого Донбасу

РФ побоюється потоку зброї з окупованого Донбасу Фото: глава МВС РФ Володимир Колокольцев ("Російська газета")

Про це сьогодні заявив глава МВС Росії Володимир Колокольцев

Міністерство внутрішніх справ Російської Федерації не допустить проникнення з території України представників радикальних організацій і зброї. Про це сьогодні заявив глава МВС РФ Володимир Колокольцев на розширеній колегії за підсумками року, повідомляє "Российская газета".

За словами Колокольцева, переміщення автотранспорту на російсько-українському кордоні та громадян на територіях, прилеглих до російсько-українського кордону, продовжує залишатися в центрі уваги МВС РФ.

"Основна мета тут - не тільки виключити проникнення до країни представників радикальних організацій, але й припинити будь-які спроби незаконного ввезення зброї, боєприпасів і вибухових речовин", - зазначив російський міністр.

За даними МВС РФ, більше півтори тисячі бойовиків, які виїхали з Росії для участі у збройних конфліктах, оголошено в розшук. "У 2015 році було продовжено оперативне відпрацювання громадян, які виїжджають за кордон для участі у збройних конфліктах. На обліку понад 3,4 тис. таких осіб, стосовно них порушено 1,7 тис. кримінальних справ. Майже 1,5 тисячі бойовиків оголошено в розшук і 195 засуджено", - додав Колокольцев.

В цілому, на контролі МВС РФ знаходяться понад 3400 росіян, які могли б взяти участь у конфліктах за кордоном. За словами Колокольцева, в числі актуальних напрямків діяльності російського МВС - "припинення спроб вербування до лав міжнародних терористичних структур нових членів, особливо молоді".

Як повідомлялося напередодні, бойовики ДНР/ЛНР створюють "об'єднану бригаду" під керівництвом офіцерів РФ, які проходять службу у складі бандформувань на Донбасі.

Нагадаємо, на початку березня, згідно з даними Головного управління розвідки Міноборони України, з моргу Донецька до РФ вивезли 15 тел військових.

Раніше стало відомо про те, що російське командування продовжує посилення боєздатності бойовиків на Донбасі.