ua en ru

Тимчук: бойовики ДНР/ЛНР створюють "об'єднану бригаду" під керівництвом офіцерів РФ

Тимчук: бойовики ДНР/ЛНР створюють "об'єднану бригаду" під керівництвом офіцерів РФ Фото: Дмитро Тимчук

Бойовики планують набрати близько 2,5 тис. осіб

Бойовики так званих "Донецької/Луганської народних республік" (ДНР/ЛНР) створюють "об'єднану бригаду" під керівництвом офіцерів Російської Федерації, що проходять службу в складі бандформувань ЛНР. Про це в Facebook повідомляє лідер групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук.

"В районі н. п. Єнакієве створюється "об'єднана бригада" "ДНР-ЛНР" під керівництвом російських офіцерів, які проходять службу в складі бандформувань "ЛНР". Загальна кількість бойовиків, яких планується набрати в бригаду, складе близько 2 500 осіб. Підбір бойовиків координує терорист з позивним "Санич", - повідомляє Тимчук.

Крім того, Тимчук повідомляє, що в "міністерстві оборони ДНР" вживають термінових заходів щодо доукомплектування бандформувань "1-го армійського корпусу ДНР" - на даний момент некомплект в підрозділах становить у середньому 30-35% від штатної чисельності (в окремих підрозділах - до 60%).

"В "МО ДНР" прийнято рішення звернутися до "кураторів" в Москві з проханням терміново виділити додаткову фінансову допомогу для "ДНР" з метою підвищення грошового утримання бойовиків і створення таким чином мотивації для набору "контрактників" для проходження "військової служби" з числа місцевих жителів", - йдеться в повідомленні.

Також Тимчук повідомляє, що в Дебальцеве прибув підрозділ ЗС РФ для повернення до Росії.

"Чисельність підрозділу - до роти. Відзначається вкрай негативний морально-психологічний стан особового складу даного підрозділу. Разом з особовим складом в РФ відправиться до 10 трун із знищеними російськими військовослужбовцями цього підрозділу", - йдеться в повідомленні.

Оперативные данные группы «Информационное Сопротивление».Российско-террористические войска на Донбассе продолжают вест...

Опубликовано Дмитрием Тымчуком 10 марта 2016 г.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що бойовики продовжують обстрілювати сили АТО з забороненого мінськими угодами зброї.