ua en ru

У РФ звинуватили Волкера в "прагненні зруйнувати мінські угоди"

У РФ звинуватили Волкера в "прагненні зруйнувати мінські угоди" Фото: Курт Волкер (flickr.com/usembassykyiv)

РФ повинна скасувати незаконні "вибори" на окупованій частині Донбасу, заявив Волкер

Міністерство закордонних справ Росії "зі здивуванням" сприйняв заяви спецпредставника США по Україні Курта Волкера про місії ООН на Донбасі. Про це повідомляє РБК-Україна, посилаючись на заяву російського відомства.

"В Москві з подивом сприйняли заяви спецпредставника США по Україні Курта Волкера, який відкинув ініціативу Росії про створення місії ООН для захисту спостерігачів ОБСЄ на лінії зіткнення на Донбасі під тим приводом, що це збереже існування так званих народних республік, яким немає місця в українському законодавстві або мінських угоди", - йдеться в повідомленні

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Курт Волкер обговорював з помічником президента Росії Владиславом Сурковим введення миротворців на Донбас. зокрема, відповідаючи на питання про те, чи можливе введення миротворців на Донбас, Волкер зазначив, що "дуже навіть можливо".

У США вважають, що РФ повинна скасувати незаконні "вибори" на окупованій частині Донбасу. Зокрема, Курт Волкер заявив, що США не підтримують ідею проведення "референдуму" в окупованому Донбасі.

Крім того, за словами Волкера, війну на Донбасі продовжує Росія.