ua en ru

РФ звинуватила генсека НАТО безпідставні звинувачення в адресу Росії

Російська Федерація звинуватила генсекретаря НАТО Андерса Фог Рассмусена в надуманих звинуваченнях на адресу Росії.

Російська Федерація звинуватила генсекретаря НАТО Андерса Фог Рассмусена в надуманих звинуваченнях на адресу Росії. Про це говориться в коментарі Департаменту інформації і друку Міністерства закордонних справ Росії у зв'язку з інтерв'ю генсекретаря НАТО французькому виданню "Міді Лібр"

"Фог Расмуссен продовжує виступати з надуманими звинуваченнями на адресу Росії. На жаль, інтерв'ю виданню "Міді Лібр" не стало винятком. У ньому ні слова не йдеться про безперервну каральну операцію української влади проти власного народу, підсилення потока біженців з країни, обстріл території російської та інших провокаціях. Обходяться стороною і зусилля країн Альянсу щодо зміцнення військового потенціалу України, який, як відомо, спрямований проти цивільного населення на Південно-Сході країни", - йдеться в повідомленні.

Наголошується, що замість цього Расмуссен у конфронтаційному ключі знову намагається покласти на Росію відповідальність за загострення кризи в Україні.

"Як заїжджена платівка постійно лунають заяви про "російську агресію", "сфери впливу". Старанно відтворюються та інші пропагандистські кліше часів "холодної війни". Все це робиться для обґрунтування горезвісної необхідності "гуртування рядів" перед уявною зовнішньою загрозою країнам НАТО, підвищення військових витрат і підкріплення затребуваності в цьому плані Альянсу в 21-му столітті. В умовах розпочатого розслідування катастрофи малайзійського авіалайнера МН 17 А.Фог Расмуссен, не чекаючи первинних результатів, виносить політизований вердикт про нібито причетність ополченців до даної події", - додали в прес-службі.

На думку МЗС РФ, це свідчить про те, що "НАТО не в змозі відокремити довгострокові інтереси щодо зміцнення стабільності та безпеки в євроатлантичному регіоні від своїх кон'юнктурних цілей".