ua en ru

РФ обіцяє звільнити українського офіцера Дем'яненко через кілька днів, - член переговорної групи

Росія обіцяє звільнити капітана другого рангу Збройних сил України В'ячеслава Дем'яненко, який знаходиться на гауптвахті Сімферопольського гарнізону, через кілька днів.

Росія обіцяє звільнити капітана другого рангу Збройних сил України В'ячеслава Дем'яненко, який знаходиться на гауптвахті Сімферопольського гарнізону, через кілька днів. Про це на брифінгу у Верховній Раді заявив нардеп від фракції "Батьківщини", учасник українсько-російської переговорної групи Андрій Сенченко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Вчора в Севастополі відбулися консультації... мова йшла про капітана другого рангу Дем'яненко і про підполковника Калачєва... Нас запевнили, що протягом найближчих днів, це питання буде вирішено на рівні консультацій між їх відомствами і буде вирішене позитивно", - сказав Сенченко.

Він додав, що українських військовослужбовців утримує ФСБ.

"Нас запевнили в тому, що вони не утримуються представниками і структурами Збройних Сил РФ... За нашим припущенням ФСБ", - сказав Сенченко.

Нагадаємо, український офіцер В'ячеслав Дем'яненко зник 23 березня. 31 березня заступник начальника Головного командного центру Збройних сил України генерал-майор Олександр Розмазнин повідомив, що Дем'яненко знаходиться на гауптвахті Сімферопольського гарнізону.

3 березня виконуючий обов'язки Президента України, голова Верховної Ради України Олександр Турчинов звільнив Геннадія Калачова з посади начальника головного управління Служби безпеки України в Автономній Республіці Крим.