ua en ru

РФ незаконно перемістила бурову установку до газових родовищ біля Криму

РФ незаконно перемістила бурову установку до газових родовищ біля Криму Фото: бурова установка (УНІАН)

Переміщення установки відбувалося таємно із вимкненою бортовою станцією для унеможливлення ідентифікації судна

Російська Федерація (РФ) незаконно перемістила бурову установку для видобутку газу до родовищ біля анексованого Криму у шельфі Чорного моря. Про це повідомляє РБК-Україна із посиланням на прес-центр Командування
Військово-морських сил Збройних сил (ВМС ЗС) України.

У командуванні зазначили, що це є незаконним видобутком природних ресурсів у виключній морській економічній зоні України.

"Наприкінці минулого тижня силами країни-агресора було здійснено переміщення самопідйомної плавучої бурової установки Петро Годованець (Крим-2) на відстань 25 миль з Голицинського до Штормового газових родовищ", - зазначили у прес-центрі.

Встановлено, що буксирували платформу, яка незаконно використовується РФ, за допомогою судна комплексного забезпечення MYS TARHANKUT ("Мис Тарханкут") і буксиру INYA під прапором РФ.

"Переміщення відбувалося скритно з вимкненою бортовою станцією автоматичної ідентифікаційної системи, що також є суттєвим порушенням вимог міжнародного морського права", - зазначили у ВМС.

РФ незаконно перемістила бурову установку до газових родовищ біля КримуФото: карта переміщення бурової установки (facebook.com/navy.mil.gov.ua)

Нагадаємо, на шостому комітеті Генасамблеї ООН українська делегація звинуватила РФ в порушенні Конвенції ООН з морського права через її дії в Азовського морі, серед яких - блокування морських сполучень.