ua en ru

У РФ назвали терміни завершення будівництва першої нитки "Турецького потоку"

У РФ назвали терміни завершення будівництва першої нитки "Турецького потоку" Фото: міністр енергетики РФ розповів, коли побудують першу нитку "Турецького потоку"

У російському Міненерго планують закінчити гілку газопроводу для турецьких споживачів до кінця 2019 року

Будівництво першої нитки газопроводу "Турецький потік" може бути завершено в грудні 2019 року. Про це заявив міністр енергетики Російської Федерації Олександр Новак, передає РБК.

"Це, швидше за все, 2019 рік, якщо щодо терміныв говорити. Це закінчення будівництва, з урахуванням того, що це передбачено в проекті дорожньої карти", - повідомив Новак.


Згідно з "Інтерфаксом", глава Міненерго РФ також розповів, що Росія вже надіслала Туреччині проект дорожньої карти, а турецька сторона отримала команди з прискорення процесу розгляду документів.

Новак додав, що сторони вже почали предметні переговори.

"Зараз ми більш практично розглядаємо те, що потрібно зробити в першу чергу, - це будівництво першої гілки безпосередньо для споживачів Турецької Республіки", - повідомив він.

Нагадаємо, президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган після зустрічі з президентом РФ Володимиром Путіним заявив, що Туреччина готова реалізовувати з Російською Федерацією проект газопроводу "Турецький потік".