ua en ru

Ердоган готовий до реалізації проекту "Турецький потік"

Ердоган готовий до реалізації проекту "Турецький потік" Фото: Ердоган заявив про готовність до реалізації спільних з РФ енергетичних проектів

Також Туреччина хоче розширити співпрацю з РФ в оборонному секторі

Туреччина готова реалізовувати з Російською Федерацією проект газопроводу "Турецький потік". Про це заявив президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган на прес-конференції після зустрічі з президентом РФ Володимиром Путіним, передає РБК.

За словами Ердогана, Туреччина закупить у Росії 28 млрд куб. м. газу. Однією з цілей реалізації "Турецького потоку" є забезпечення поставок газу в Європу.


"Ми маємо намір за двома напрямками реалізовувати цей потік, один з яких передбачає постачання російського газу в Європу. Надати прискорення цього проекту - одна з наших завдань", - повідомив президент Туреччини.

У свою чергу президент РФ зазначив, що для продовження роботи "Турецьким потоку", а також АЕС "Аккую", необхідно буде прийняти ряд "політичних рішень".

Міністр енергетики РФ Олександр Новак заявив, що поки мова йде про будівництво однієї гілки газопроводу для турецьких споживачів.

Також Ердоган заявив, що Туреччина буде збільшувати співробітництво з Росією в оборонному секторі.

"Ми хочемо розвивати співробітництво в оборонній промисловості. Ми сподіваємося, що вісь дружби Москва - Анкара буде відновлена", - додав турецький президент.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Путін пообіцяв Ердогану поступове скасування санкцій.