ua en ru

У РФ назвали санкції США кроком до знищення перспектив для нормалізації відносин

У РФ назвали санкції США кроком до знищення перспектив для нормалізації відносин Фото: заступник міністра закордонних справ Росії Сергій Рябков (The Takeaway flickr)

У РФ вважають законопроект про посилення санкцій швидко отримає схвалення в Сенаті Конгресу США

Заступник міністра закордонних справ Росії Сергій Рябков вважає дії США кроком до знищення перспектив для нормалізації відносин з Росією. Про це повідомляє DW.

"Те, що відбувається, не вкладається в рамки здорового глузду", - сказав Рябков, додавши, що автори і спонсори цього законопроекту роблять дуже серйозний крок в напрямку знищення перспектив для нормалізації відносин з Росією.

Рябков зазначив, що уряд РФ не піддається емоціям і буде працювати на пошуки шляхів руху вперед, наполегливо, послідовно шукати форми для пошуку компромісу з питань, які є важливими і для Росії, і для США, зокрема, боротьба з тероризмом, розповсюдження зброї масового ураження.

"Прийняття законопроекту - це усвідомлений вибір ворогів Росії в США, які зовсім розперезалися і не знає упину у своєму ражі", - сказав заступника мініста.

Він додав, що уряд РФ буде сприймати сьогоднішню Америку як джерело небезпеки.

Як пояснив Рябков, РФ неодноразово посилала сигнал США про можливі дії у відповідь на антиросійські санкції і розраховує, що він дійшов до адресатів у Вашингтоні.

Також заступник міністра закордонних справ вважає, що законопроект про посилення антиросійських санкцій швидко отримає схвалення в Сенаті Конгресу США.

"Вчорашнє голосування в Палаті представників (Конгресу США, - ред.) щодо законопроекту, який отримав одіозну назву "Акт про протидію ворожих країн через санкції", принесло очікуваний нами результат: переважною більшістю голосів законопроект прийнятий і тепер переходить на розгляд у верхню палату Конгресу - Сенат. Думаю, що там законопроект через процедуру схвалення пройде досить швидко і незабаром ляже на стіл президенту США", - сказав дипломат.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у вівторок, 25 липня, палата представників Конгресу США переважною більшістю голосів прийняла закон, згідно з яким Росія разом з Іраном і Північною Кореєю стає зовнішньополітичним супротивником США.