ua en ru

РФ наполягає на участі ДНР і ЛНР в "нормандської" зустрічі, - Лавров

РФ наполягає на участі ДНР і ЛНР в "нормандської" зустрічі, - Лавров Фото: Сергій Лавров

Завтра юристи з Німеччини, Франції, України і РФ обговорять конституційну реформу

Росія наполягає на участі представників "Донецької народної республіки" (ДНР) і "Луганської народної республіки" (ЛНР) "нормандської" зустрічі, яка пройде в Берліні 20 серпня. Про це заявив сьогодні міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров, передають РИА Новости.

"Щодо нормандського формату є розуміння, що завтра (20 серпня, - ред.) наші німецькі колеги збирають у себе юридичних експертів чотирьох країн. Ми кілька днів тому розмовляли з міністром закордонних справ Франком-Вальтером Штайнмайером. Він цю ідею висунув, я поцікавився, про що правовики Німеччини, Франції, Росії та України будуть розмовляти, і він сказав, що потрібно обговорити хід конституційної реформи, на що я, природно зауважив, що такі питання після мінських домовленостей потрібно обговорювати з участю Донецька і Луганська", - заявив Лавров.

Російський міністр вважає, що Україна "зобов'язана у відповідності з Мінськом-2 безпосередньо погоджувати з ДНР і ЛНР конституційні поправки".

Нагадаємо, в понеділок, 24 серпня, в Берліні відбудеться тристороння зустріч Президента України Петра Порошенка, федерального канцлера Німеччини Ангели Меркель і Президента Франції Франсуа Олланда.