ua en ru

РФ порушує домовленості щодо Донбасу: Німеччина і Франція закликали до рішучої відповіді

РФ порушує домовленості щодо Донбасу: Німеччина і Франція закликали до рішучої відповіді Фото: Німеччина і Франція виступили на прихильність висновків Паризького саміту (kremlin.ru)

Франція і Німеччина констатують загострення ситуації на Донбасі та порушення з боку Росії. Вони підкреслили важливість виконання Мінських домовленостей. Сторони і висновків Паризького саміту.

У світлі недавньої напруженості вони підкреслюють важливість виконання мінських домовленостей і висновків Паризького саміту в грудні 2019 року для життєздатного врегулювання конфлікту на сході України,

"Ми віддані досягненню цієї мети в нормандському форматі, і ми цінуємо різні дії ОБСЄ на місцях", - йдеться в тексті декларації.

Невирішені проблеми щодо Росії, включаючи дестабілізуючу поведінку і неодноразові порушення міжнародного права, позначаються на відносинах країн і вимагають рішучих дій.

"Однак ми підтверджуємо нашу прихильність продовженню діалогу з Росією на основі загальних принципів ЄС і вибірковій участі в областях, що становлять спільний інтерес", - вказується в тексті документа.