ua en ru

РФ направила до берегів Сирії авіаносець і ядерний крейсер, - НАТО

РФ направила до берегів Сирії авіаносець і ядерний крейсер, - НАТО Фото: НАТО стурбований можливим посиленням обстрілу Алеппо з боку РФ

Альянс стурбований можливим посиленим обстрілом групою цивільних об'єктів в Алеппо

Бойова група Військово-морського флоту Росії рухається в Сирію. Про це повідомив генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг, пише Reuters.

За словами Столтенберга, альянс стурбований можливим використанням Росією бойової групи для посилених обстрілів цивільних об'єктів в обложеному місті Халеб і нанесенні більшої кількості авіаударів по Алеппо.

"Бойова група може бути використана для підвищення здатності Росії взяти участь у бойових операціях над Сирією і провести ще більше повітряних ударів по Алеппо. Мова йде про те, що група-носій може бути використана в якості платформи для підвищених ударів авіації проти мирних жителів в Алеппо", - сказав Столтенберг.

Він також закликав Москву докласти всі зусилля для забезпечення чіткого дотримання режиму припинення вогню.

Бойова група, яка пройшла через Ла-Манш у п'ятницю, складається з єдиного російського авіаносця "Адмірал Кузнєцов", а також ядерного бойового крейсера, протичовнових кораблів і допоміжних суден. Крім того, на думку представників НАТО, група супроводжується підводними човнами.

Дипломати вважають, що Росія проводить "морське розгортання", яке не проводилося з часу розпаду СРСР, і ймовірно, у ньому візьмуть участь бомбардувальники, вертольоти, а близько 10 інших російських суден приєднаються до маневру вже від берегів Сирії.

Нагадаємо, глава Пентагону звинуватив Росію в ескалації кризи в Сирії.