ua en ru

У РФ мають намір знищувати продукцію з Туреччини

У РФ мають намір знищувати продукцію з Туреччини Фото: Россільгоспнагляд

Россільгоспнагляд направив пропозицію щодо турецьких продуктів, які підпадають під російські санкції

Федеральна служба з ветеринарного і фітосанітарного нагляду (Россільгоспнагляд) направила у міністерство сільського господарства Росії пропозицію щодо турецьких продуктів, які підпадають під російські санкції. Про це йдеться в повідомленні, опублікованому в середу, 30 грудня, на сайті Россільгоспнагляду.

Наголошується, що продукти, на які з 1 січня пошириться заборона на імпорт, повинні підлягати знищенню при спробі ввезення на територію РФ. Для цього в Россільгоспнагляді пропонують розширити список, до якого вже входять сировина і продовольство з США, країн-членів ЄС, Канади, Австралії, Норвегії та України.

Крім того, у середу уряд РФ опублікував постанову, згідно з якою компаніям, які належать громадянам Туреччини або перебувають під юрисдикцією цієї країни, заборонено укладати в Росії нові контракти в сфері готельного бізнесу з 1 січня 2016 року.

Нагадаємо, Федеральна служба РФ з ветеринарного і фітосанітарного нагляду Россільгоспнагляд з 1 січня 2016 року вводить тимчасові обмеження на імпорт української свинини, а також живих свиней у зв'язку з ризиком африканської чуми свиней.