ua en ru

РФ має намір використовувати захоплені в Криму українські літаки для провокацій, - ІО

Російські військові планують використовувати для провокацій на території України літаки Міг-29 українських Повітряних сил, захоплені в Криму.

Російські військові планують використовувати для провокацій на території України літаки Міг-29 українських Повітряних сил, захоплені в Криму. Про це у своєму Facebook повідомив керівник Центру військово-політичних досліджень, представник групи "Інформаційний опір" Дмитро Тимчук.

Зокрема, як повідомляє Тимчук, в даний час триває завантаження боєкомплектів і заправка бойових літаків, захоплених на аеродромі "Бельбек".

Раніше російська сторона передала Україні 37 українських літаків, захоплених в Криму, в основному - технічно несправних. Коли справа дійшла до передачі справного авіатехніки, росіяни різко припинили процес передачі.

Згідно з повідомленням, на аеродромі "Бельбек" зараз росіянами підготовлено до використання 9 літаків Міг-29 (7 - бойових, 2 - навчально-бойових). Дані літаки мають українські розпізнавальні знаки і оснащені системою розпізнавання "свій-чужий", використовуваної в ЗС України.

"За нашими даними, частина цих літаків готується для використання з території Криму, частина буде перекинута на територію Росії - на аеродроми в Ростовській області", - підсумував Тимчук.