ua en ru

РФ має намір фізично витіснити кримських татар з півострова, - Чубаров

РФ має намір фізично витіснити кримських татар з півострова, - Чубаров
Росія має намір фізично витіснити кримських татар з півострова.

Росія має намір фізично витіснити кримських татар з півострова. Про це у своєму Facebook заявив голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров.

"Окупація Криму Російською Федерацією привнесла на кримську землю страшні соціальні явища, міжнародним правом кваліфікуються як злочини проти людяності: викрадення і вбивства людей, масові і незаконні обшуки, арешти, судові переслідування та репресії за національною, релігійною і політичною ознакою. В ставлення корінного кримськотатарського народу окупаційною владою розгорнуто тотальний наступ з метою його фізичного витіснення за межі своєї Батьківщини", - написав Чубаров.

За його словами, початок реалізації такої політики належить заборонами на в'їзд в Крим, а також лідера кримськотатарського народу Мустафі Джемілєву та раднику голови Меджлісу Ісмету Юкселю.

"Згідно з нормами міжнародного гуманітарного права, на Російську Федерацію покладається повна відповідальність за злочини проти прав людини, що здійснюються на всій території окупованого Криму", - підкреслив Чубаров.

Він закликав усі кримськотатарські організації 10 грудня прийняти участь у заходах, присвячених Дню прав людини.

Нагадаємо, в середині листопада, міжнародна правозахисна організація Human Rights Watch заявила про суттєве погіршення ситуації з правами людини в Криму.