ua en ru

В РФ почалися наймасштабніші російські навчання в 2015 р

В РФ почалися наймасштабніші російські навчання в 2015 р Фото: Військові навчання в РФ

Всього в навчаннях візьмуть участь близько 95 тис. військовослужбовців

В Центральному військовому окрузі Російської Федерації (РФ) почалися наймасштабніші російські навчання 2015 року "Центр-2015". Про це повідомили в управлінні прес-служби і інформації Міноборони РФ, передає РБК.

Представник відомства розповів, що ці навчання стануть завершальним етапом оперативної і бойової підготовки Збройних сил Росії в 2015 році і спільних заходів бойової підготовки армій держав - членів Організації Договору про колективну безпеку (ОДКБ). Всього в навчаннях візьмуть участь близько 95 тис. військовослужбовців, понад 7 тис. одиниць озброєння та військової техніки, до 170 літаків і 20 кораблів.

"В ході маневрів буде дана оцінка готовності збройних сил країн ОДКБ діяти при локалізації міжнародного збройного конфлікту, блокування та знищення незаконних збройних формувань у ході спільних спеціальних операцій", - пише видання.

Зазначається, що різні етапи практичних дій військ в ході стратегічного командно-штабного навчання "Центр-2015" пройдуть на 20 сухопутних, морських, авіаційних полігонах і ділянках місцевості Центрального і Південного військових округів. Вони триватимуть до 20 вересня.

Нагадаємо, Росія попередила авіаперевізників про проведення військово-морських навчань з ракетними стрільбами в східному Середземномор'ї, біля берегів Сирії, 8-17 вересня.