ua en ru

У РФ можуть порушити ще одну справу проти українця Кліха

У РФ можуть порушити ще одну справу проти українця Кліха Фото: Станіслав Кліх

Справа можу порушити за образу судді

У Росії можу порушити ще одну кримінальну справу проти затриманого громадянина України Станіслава Кліха. Про це повідомляє Євромайдан SOS з посиланням на захист Кліха.

Повідомляється, що 20 лютого під час засідання у Верховному суді Чеченської Республіки Кліх образив суддю. Суддя видалив його з залу суду і оголосив, що виписка з протоколу судового засідання буде відправлена в правоохоронні органи для проведення перевірки в порядку ст. 144 КПК РФ і можливого порушення кримінальної справи за образу прокурора як представника влади при виконанні ним своїх службових обов'язків (ст. 319 КК РФ).

За словами адвоката Кліха, Марини Дубровіна, перевірка може відбуватися протягом періоду від тижня до місяця. У разі порушення кримінальної справи воно, швидше за все, буде об'єднано з основною справою і може стати обтяжувальною обставиною. Крім того, на період проведення перевірки, а також розслідування справи про образу прокурора Кліх не зможе бути звільнений з-під варти навіть у разі винесення щодо нього виправдувального вироку за основними статтями обвинувачення.

Нагадаємо, Міністерство закордонних справ України висловлює глибоке занепокоєння через продовження в Російській Федерації терміну незаконного арешту українцю Сергію Литвинову.