ua en ru

МЗС висловлює занепокоєння через продовження у РФ терміну незаконного арешту українцу Литвинову

МЗС висловлює занепокоєння через продовження у РФ терміну незаконного арешту українцу Литвинову Фото: МЗС України

Особливе занепокоєння викликає інформація про застосування до Литвинова в ході слідства психологічного тиску та тортур з метою отримання необхідних свідчень

Міністерство закордонних справ (МЗС) України висловлює глибоке занепокоєння через продовження у Російській Федерації терміну незаконного арешту українцю Сергію Литвинову. Про це йдеться у повідомленні прес-служби МЗС.

"Міністерство закордонних справ України висловлює глибоке занепокоєння у зв'язку з прийнятим 4 лютого 2016 року Тарасівським районним судом Ростовської області Російської Федерації рішенням щодо продовження на півроку незаконного утримання під вартою громадянина України Сергія Литвинова", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, при винесенні рішення судом не були взяті до уваги ані зібрані захистом докази, що підтверджують непричетність Сергія Литвинова до інкримінованих йому дій, ані клопотання захисту про зміну підсудному запобіжного заходу на домашній арешт.

"Суд відкрито проігнорував клопотання Сергія Литвинова не залучати державного адвоката та ввів у справу адвоката за призначенням, намагаючись у такий спосіб створити додаткові важелі впливу під час подальшого розгляду справи по суті", - зазначається у повідомленні.

Як повідомляється, особливе занепокоєння викликає інформація про застосування до Сергія Литвинова в ході слідства психологічного тиску та тортур з метою отримання необхідних свідчень.

"Міністерство закордонних справ України вимагає від російської сторони припинити політичне переслідування громадянина України Сергія Литвинова та забезпечити його негайне звільнення", - йдеться у повідомленні.

Відзначимо, в серпні 2014 року Слідком РФ висунув проти Литвинова звинувачення в участі в "каральних операціях" батальйону "Дніпро". У РФ вважають, що Литвинов причетний до масових вбивств в Луганській області.

Нагадаємо, раніше президент України Петро Порошенко заявляв, що РФ веде неоголошену війну проти України, "заручниками" якої стали зокрема, Надія Савченко, Олег Сенцов, Олександр Кольченко, Олексій Чирній, Геннадій Афанасьєв, Микола Карпюк, Станіслав Кліх, Сергій Литвинов, Валентин Виговський, Юрій Солошенко і інші українці, яких незаконно утримують на території РФ.