ua en ru

РФ можуть виключити з Ради Європи, - Politico

РФ можуть виключити з Ради Європи, - Politico Фото: Турбйорн Ягланд (flickr.com/parliamentaryassembly)

140 мільйонів людей можуть залишитися без можливості звертатися до вищого суду в Європі

Російську Федерацію можуть виключити з Ради Європи вже найближчим часом. Про це повідомляє Politico з посиланням на керівників Ради Європи.

Повідомляється, що в 2014 році Росію позбавили права голосу в організації після того, як вона анексувала український півострів Крим. Якщо ситуація не зміниться, вибори нових суддів і керівників організації протягом наступних двох років пройдуть без участі Москви.

Згідно з інформацією видання Москва може "вилетіти" з організації, якщо вона не буде приймати участі у виборі ключового персоналу. Таким чином, буде зруйнований юридичний міст між Європою і Росією, який існував з 1996 року, коли Москва приєдналася до Ради Європи.

"Існує потенційна загроза, що Росія залишить організацію", - сказав виданню Генеральний Секретар Ради Європи Турбйорн Ягланд.

Він зазначив, що якщо Росії доведеться піти, тоді 140 мільйонів людей залишаться без можливості звертатися до вищого суду в Європі.

"Але нам треба обміркувати ось що: чи буде Європа краще і безпечніше, якщо Росія залишиться сама по собі поза межами юридичної системи Європи? Для мене це дуже гостре питання", - сказав Ягланд.

Нагадаємо, раніше заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України Юрій Гримчак заявив, що Російська Федерація поступово виводить з території тимчасово окупованого Донбасу своє озброєння.