ua en ru

РФ маніпулює інформацією про затримання нібито українських військових, - Слободян

РФ маніпулює інформацією про затримання нібито українських військових, - Слободян Фото: Олег Слободян розповів про затриманих в Ростові нібито українських військових

Ситуація із затриманими в середу в Ростові українцями є частиною гібридної інформаційної війни РФ

Російська сторона "маніпулює" фактами про затримання українських громадян, які нібито причетні до Держприкордонслужбі України. Про це заявив помічник керівника Держприкордонслужби України Олег Слободян, передає ВВС.

"Ця ситуація є черговим елементом гібридної інформаційної війни РФ проти України. Вони намагаються дискредитувати військовослужбовців як ВСУ, так і Держприкордонслужби. У даному разі відбувається чітка маніпуляція фактами", - заявив Слободян.

У середу ввечері в Прикордонному управлінні ФСБ Росії в Ростовській області повідомили про затримання військовослужбовця Держприкордонслужби України Олексія Яцуна і Богдана Білозерова.

Військовослужбовці, яких російські ЗМІ називають "дезертирами", нібито заявили, що "були призвані в українську армію насильно".

У Держприкордонслужбі України заявили, що Богдан Білозеров, був засуджений і розшукується українськими правоохоронними органами.

Нагадаємо, у Криму затримали колишнього військового нібито за шпигунство на користь України.