ua en ru

РФ критикує США за підтримку права влади України придушити сепаратизм на Донбасі

Міністр закордонних справ Російської Федерації Сергій Лавров розкритикував владу США за те, що вони акцентують увагу на підтримці права влади України придушити сепаратизм на Донбасі, а не на швидке припинення вогню.

Міністр закордонних справ Російської Федерації Сергій Лавров розкритикував владу США за те, що вони акцентують увагу на підтримці права влади України придушити сепаратизм на Донбасі, а не на швидкому припиненню вогню. Про це Лавров заявив на спільній прес-конференції за підсумками переговорів з керівництвом Республіки Словенія 8 липня, передає прес-служба МЗС РФ.

"Ми всі знаємо, що крім Європи особливий інтерес до ситуації на Україні виявляють також Сполучені Штати. Ми б хотіли вірити, що вони також зацікавлені в якнайшвидшому припиненні вогню. Але я читав повідомлення про те, що вчора відбулася телефонна розмова між Президентом США Обамою і Президентом Франції Олландом В інформації за підсумками цієї розмови Єлисейський палац виділив завдання якнайшвидшого припинення вогню, а Білий дім вважав за краще зробити акцент на підтвердження права українського керівництва придушити сепаратизм на Південно-Сході. Ось, власне кажучи, і вся різниця", - сказав Лавров.

Глава МЗС РФ підкреслює, що в зробленій 2 липня у Берліні чотиристоронній заяві міністрів закордонних справ Росії, Франції, ФРН і України міститься чіткий заклик до негайного двостороннього припинення вогню. "Там немає ніяких умов зразок капітуляції ополченців або чогось в такому дусі. Безумовне припинення вогню - ось під чим підписалася Україна разом з нами, німцями і французами", - зазначив Лавров.